-
infodefnarpsikoloji@gmail.com
infodefnarpsikoloji@gmail.com
Oyun Terapisi Nedir?
Oyun terapisi, çocukların duygusal, bilişsel ve davranışsal sorunlarıyla başa çıkmalarına yardımcı olan bir terapi yöntemidir. Çocuklar; duygusal, bilişsel ve sosyal deneyimlerini sözel olarak ifade etmekte zorlanabilmektedir. Ancak oyun, onların duygularını, düşüncelerini ve deneyimlerini doğal bir şekilde dışa vurmalarını sağlar. Oyun terapisti, çocuğun oyununu gözlemleyerek çocuğun duygusal ve davranışsal sorunlarına dair ipuçları yakalar. Aynı zamanda çocukla etkileşime girerek, onun duygusal yükünü hafifletmeye ve yeni davranış modelleri öğrenmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle, oyun terapisi, çocuğun iç dünyasını keşfetmek ve ona yardımcı olmak için ideal bir araçtır.
Oyun Terapisi Kaç Yaşı Kapsar?
Oyun terapisi, çocukların tercih ettiği bir iletişim biçimi olan oyunu kullanarak terapötik bir yaklaşım sunmaktadır. Genellikle 3 ile 12 yaş arasındaki çocuklar için en uygun terapi yöntemlerinden biri olarak kabul edilir. Bu yaş aralığındaki çocuklar, duygusal ve sosyal deneyimlerini sözel olarak ifade etmekte zorlanabilmektedir. Bu nedenle oyun, onların duygularını ve düşüncelerini ifade etmeleri için bir araçtır.
Oyun Terapisine Hangi Durumlar için Gidilir?
Oyun terapisi, çocukların karşılaştığı birçok duygusal, sosyal ve davranışsal zorlukla başa çıkmalarına yardımcı olmaktadır. Kontrolsüz öfke patlamaları ve saldırgan davranışlar, fiziksel, duygusal veya cinsel istismar gibi travmatik deneyimler, zorbalık, dışlanma gibi sosyal sorunlarla başa çıkma ihtiyacı, kronik hastalıklar, hastanede uzun süre kalmak veya tıbbi prosedürlere adapte olma gereksinimi gibi medikal durumların getirdiği zorluklar gibi birçok sebepten ötürü oyun terapisine başvurulmaktadır. Bu sorunların oyun terapisi ile ele alınıp çözümlenmesi veya geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Oyun Terapisi Hangi Problemlere Bakar?
Çocuklar sözel iletişimle duygusal ve bilişsel zorlukları ifade etmekte sıkıntı yaşayabilmektedir. Bu nedenle oyun terapisi, bu zorlukların anlaşılmasında ve ele alınmasında kritik bir rol oynamaktadır. Öğrenme güçlükleri, dil ve konuşma zorlukları, tuvalet eğitimi, arkadaş edinmede güçlük, depresyon, anksiyete, özsaygı eksikliği, yas gibi birçok problemin oyun terapisiyle ele alınması, çözümlenmesi veya geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Oyun Terapisi Haftada Kaç Kez Yapılır?
Oyun terapisi, genellikle diğer terapi yöntemleriyle benzer bir sıklıkta uygulanır, fakat belirli bir aralığa sahip değildir çünkü her çocuğun ihtiyaçları farklıdır. Terapinin sıklığı, çocuğun yaşadığı zorlukların şiddetine, terapinin hedeflerine, ailenin beklentilerine ve terapistin önerilerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Birçok çocuk için haftada bir kez, 45-60 dakikalık oyun terapisi seansı yeterli ve etkilidir. Ancak bir haftada birden fazla, iki haftada bir veya ayda bir uygulanan oyun terapileri de bulunmaktadır.
Kayseri Oyun Terapisi Terapistleri?
Kayseri’de çocukların duygusal ve davranışsal zorluklarını anlamalarına ve aşmalarına yardımcı olacak şekilde uzmanlaşmış birçok terapist bulunmaktadır. Terapistler Kayseri’de devlet ve özel hastanelerin çocuk ve ergen psikiyatrisi bölümlerinde, özel kliniklerde ve şehirdeki psikolojik danışmanlık merkezlerinde oyun terapisi hizmeti sunmaktadır. İhtiyacınız ve bütçenize göre size en uygun olan terapisti seçmeniz terapiden alacağınız verimi arttıracaktır.
Kayseri En İyi Oyun Terapisi Psikoloğu?
Kayseri En iyi oyun terapisti kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Kayseri'de birçok yetenekli ve deneyimli oyun terapisti bulunmaktadır. Size uygun en iyi oyun terapisti bulmak için aileniz, arkadaşlarınız veya tanıdıklarınızdan öneriler alabilir; web siteleri üzerinden ihtiyacınıza yönelik terapistler araştırabilirsiniz. Ayrıca terapistin, oyun terapisi konusundaki eğitimine, sertifikasyonlarına, deneyimine, hangi yaş grupları ve konular üzerinde çalıştığına dikkat etmek terapiden alınan verimi etkilemektedir.
Oyun Terapisi Teknikleri?
Oyun terapisi teknikleri, terapistin rehberliğinde, çocuğun kendini ifade edebilmesi ve duygusal zorluklarıyla başa çıkabilmesi için birçok farklı yöntem sunmaktadır. Her çocuğun ihtiyaçlarına ve durumuna bağlı olarak, en uygun teknikler seçilmekte ve uygulanmaktadır. Bu teknikler arasında masal terapisi, kumluk terapisi, sanatsal etkinlikler, drama ve rol yapma, hikâye anlatma bulunmaktadır. Örneğin, kumluk terapisinde çocuklara, minyatür figürler, hayvanlar ve diğer objelerle kum kutusunda sahneler yaratma fırsatı verilmektedir. Bu teknik, çocuğun iç dünyasını ve yaşadığı zorlukları görselleştirmesine yardımcı olmaktadır.
Oyun Terapisi Kaç Seans Sürer?
Oyun terapisi seanslarının süresi, genellikle 12 maksimum 24 seans sürmektedir. Ancak bu süre çocuğun bireysel ihtiyaçlarına ve terapistin önerilerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Ayrıca sorunun derinliği, çocuğun yaşı, terapiye olan yanıt, ailenin desteği de oyun terapisi seans süresini etkilemektedir. Sonuç olarak, oyun terapisinin ne kadar süreceği tamamen bireysel duruma bağlıdır. Oyun Terapisti, çocuğun ihtiyaçlarına ve terapi hedeflerine göre terapi için en uygun süreyi belirleyecektir.
Kayseri Ücretsiz Oyun Terapisi Veren Yerler?
Kayseri ücretsiz oyun terapisi veren birçok kurum bulunmaktadır. Bu kurumlar arasında üniversite hastaneleri, belediye ve sosyal hizmetler, sivil toplum kuruluşları, üniversite psikolojik danışmanlık merkezleri yer almaktadır. Belirtilen kurum ve kuruluşlarla iletişime geçerek mevcut seçenekler hakkında bilgi alabilirsiniz. Ancak ücretsiz hizmetlerde yer bulamazsanız, bazı terapistler ve merkezler, gelir durumunuza göre indirimli hizmet sunabilmektedir. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi belirtmek daha sağlıklı sonuçlar elde etmenize yardım edebilir.
Kayseri Şehir Hastanesi Oyun Terapisi?
Kayseri Şehir Hastanesi oyun terapisi, çocuk ve ergen psikiyatri bölümünde psikologlarca hizmet vermektedir. Oyun terapisi hizmetleri hakkında detaylı bilgi almak, randevu oluşturmak veya mevcut seans saatlerini öğrenmek için hastanenin resmî web sitesini ziyaret edebilir ya da doğrudan iletişime geçebilirsiniz.
Kayseri Oyun Terapisi Seans Süreleri?
Kayseri'de oyun terapisi seans süreleri, sunulan hizmete, terapistin yaklaşımına ve çocuğun ihtiyaçlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak standart oyun terapisi seansı genellikle 35-50 dakika arasında sürmektedir. İhtiyacınıza yönelik en uygun seans süresini öğrenmek için terapi almayı düşündüğünüz merkez veya terapist ile doğrudan iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.
Oyun Terapisin de Neler Yapılır?
Oyun terapisi, çocukların kendilerini rahat ve güvende hissedebilecekleri bir ortamda, yaşadıkları zorlukları ifade etmelerine yardımcı olmaktadır. Oyun terapisinde birçok teknik kullanılır. Bunlar arasında serbest oyun, yaratıcı sanatlar, oyun tabloları ve kartları, interaktif oyunlar bulunmaktadır. Kullanılan teknikler sayesinde çocuğun kendi dilinde duygusal destek alması sağlanır ve onlara güçlü bir araç sunulur.
Kayseri Oyun Terapisi Fiyatları?
Kayseri'deki oyun terapisi fiyatları, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu faktörler arasında terapistin deneyimi, seansın süresi, terapi merkezinin lokasyonu ve ek hizmetler bulunmaktadır. Ancak oyun terapisi fiyatları genellikle 400 ile 1500 TL arasında değişmektedir. En doğru ve güncel bilgiye ulaşmak için hizmet almayı düşündüğünüz yerlerle doğrudan iletişime geçmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Oyun terapistlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için Tıklayınız.
Qtags; Kayseri Oyun Terapisi I Kayseri Oyun Terapisti I Kayseri Pedagog I Pedagog Kayseri
Yorumlar